източник 24 часа“снимка БулфотоКоронакризата намали трафика по пътищата средно с 25%

...
източник 24 часа“снимка БулфотоКоронакризата намали трафика по пътищата средно с 25%
Коментари Харесай

24 часа: Държавата събира повече пари от винетки за леки коли

източник  „ 24 часа “

фотография Булфото

Коронакризата понижи трафика по пътищата приблизително с 25% и толсистемата събира единствено към 40% от таксите, които беше планувано да събира. За сметка на това приходите от винетки за леки коли са се вдигнали.

Засега с 2-3%, само че се чака до края на годината растежът да стигне 10% и вместо 270 млн. лева както през 2019 година от тях да се съберат над 300 млн. лева Това заяви членът на управителния съвет на пътната организация проф. Олег Асенов пред  „ 24 часа “.

Обяснението за приходите от винетки при намаляващ трафик е, че поради изключителното състояние и контролните пунктове сред областите множеството хора са се отказали от опцията да си купят годишна винетка, която им се вижда доста скъпа и неоправдана. Те все по-често пътуват с уикенд-винетка, която обаче излиза доста по-скъпо, нищо, че е по-евтина.

Последната неделя да вземем за пример от винетки са събрани 833 000 лв., до момента в който във вторник - 631 000 лева Тази разлика от към 30% в никакъв случай не е била толкоз висока, тъй като през последните години българинът привикна да си купува годишна винетка за кола.

Самата толсистема ще се изплати за към 5 години и евентуално още през този септември ще носи толкоз доходи, колкото са и разноските за нея.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР